Manualul intamplarilor

Stefan Agopian

Manualul intamplarilor

Humanitas, Literatură / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

„Din cand in cand e bine sa citesti de cateva ori la rand Manualul intamplarilor, din pura bucurie pe care aceasta carte vrajita o da. Se afla in ea mai mult decat surpriza desfatatoare a cuvintelor, decat firescul viei prezente a unor himere, decat abisul unei eruditii exacte si zanatice, decat intamplari fara noima.


Este una dintre putinele carti care, in cateva zeci de pagini, se constituie intr-o lume: cu spatiul ei, cu timpul ei, cu legile ei si cu o finalitate transfinita. Prin anumite clipe timpul apocrif al inceputului de secol XIX romanesc se cerne lin in eternitate. Locurile sunt toate la fel, iar a porni prin noapte spre Egipet este doar a schimba un loc pe altul, la fel de indiferent, un chip de a traduce starea fundamentala de lene si de alean intr-o activitate zadarnica, grabnic de dat uitarii. Iar gandurile si faptele sunt toate ipotetice, pot fi asa sau altfel sau deloc. Iar voiosia si exuberanta sunt tesaturi pe o urzeala de tristete, asa cum lumina de aur si de miere a zilelor cartii se mohoraste adesea. Iar deasupra un cer plin de minuni si gol de minuni catre care candva ai putea totusi zbura.“

Petru Cretia

Info
Stefan Agopian
Detalii produs
Stefan Agopian
Stefan Agopian S-a nascut la 16 iunie 1947 in Bucuresti. Face studii de chimie la Universitatea Bucuresti. Debuteaza in presa in 1970 la revista Luceafarul. Primul roman, Ziua maniei, apare in 1979 la Editura Cartea Romaneasca.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.