Marea cea Mare

David Abulafia

Marea cea Mare

O istorie umană a Mediteranei

Humanitas, Istorie / Colectia: Istorie

Embed:
Pret: 114.63

Unind şi despărţind deopotrivă trei continente, Europa, Asia şi Africa, loc de întâlnire mai mult sau mai puţin paşnic al religiilor, economiilor şi sistemelor politice, Marea Mediterană a devenit de-a lungul timpului o lume în sine: proteică, misterioasă şi extrem de atrăgătoare. David Abulafia, profesor la University of Cambridge şi specialist de renume mondial în istoria Mediteranei, ne invită într-o călătorie imaginară pe „Marea cea Mare“ şi pe ţărmurile ei, începând din preistorie şi până în secolul XXI, pentru a înţelege cum anume a influenţat ea geometria mereu schimbătoare a culturii şi civilizaţiei mondiale. În acelaşi timp cercetare riguroasă şi poveste pasionantă, istoria Mediteranei alcătuită de David Abulafia devine o istorie vie, umană, populată de figuri impunătoare şi personaje pitoreşti, împăraţi, regine, mari oameni de arme, navigatori, piraţi, pelerini, negustori, migratori, dar şi de călătorii şi turiştii zilelor noastre. Ilustraţiile alese cu grijă de autor (hărţi, fotografii, picturi, documente şi imagini de arhivă) completează vastul tablou zugrăvit în cuvinte şi sporesc farmecul acestei cărţi esenţiale pentru cultura europeană a mileniului trei.

  Citeşte câteva pagini

  Alina Purcaru, „O carte-expediţie“ (Bookaholic.ro, iunie 2014)

 


Akrotiri, pe insula Thera, a fost un important centru comercial şi naval înainte să fie distrus în urma unei uriaşe erupţii vulcanice, pe la anul 1500 î.Hr. Această frescă impresionantă datând din secolul al XVI-lea î.Hr. înfăţişează portul şi corăbiile cu vâsle pregătite pentru sau întorcându-se dintr-o călătorie pe Mediterana.

Info
David Abulafia
Detalii produs
David Abulafia
David Abulafia

DAVID ABULAFIA (n. 1949) este profesor de istorie mediteraneeană la University of Cambridge şi membru în corpul profesoral al Gonville and Caius College, iar până de curând a condus Facultatea de Istorie de la Cambridge. Este membru al British Academy şi al Academia Europea.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.