Matusa Julia si condeierul

Mario Vargas Llosa

Matusa Julia si condeierul

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Matusile vor fictiune, dar nu citesc literatura. Condeierii nu scriu carti, dar produc mari cantitati de fictiune. O lume formata din condeieri si din matusi e o lume in echilibru: cererea si oferta sunt egale.


Inainte de aparitia televizorului, in Peru, teatrul radiofonic, urmas al romanului-foileton din gazetele secolului al XIX-lea si stramos al telenovelei, asigura bunul mers al lumii. La Radio Central, un condeier de geniu manipuleaza nevoia de oroare si amor a publicului din Lima. La Radio Panamericana, tanarul redactor al stirilor tempereaza gustul pentru catastrofe al colaboratorului sau si se indragosteste de o matusa prin alianta, Julia. El are 18 ani, e student la Drept si scrie povestiri care nimeresc la cos, ea are 32, e bolivianca si proaspat divortata. In timp ce avalansa scenariilor radiofonice scapa de sub controlul fanaticului condeier, viata lui Mario si a Juliei scapa de sub controlul familiei.


De un umor nestavilit, cartea lui Mario Vargas Llosa, dedicata Juliei Urquidi Illanes, este unul dintre cele mai savuroase romane din literatura sud-americana.
traducere de Coman Lupu

Info
Mario Vargas Llosa
Detalii produs
Mario Vargas Llosa
Mario Vargas Llosa

MARIO VARGAS LLOSA s-a născut în 1936 la Arequipa, în Peru, şi a copilărit în Bolivia împreună cu mama şi bunicii materni, închipuindu-şi că tatăl lui murise şi că fusese un erou. În realitate, la cinci luni după căsătorie, acesta îşi părăsise soţia însărcinată şi avea să-şi revadă fiul abia zece ani mai târziu, când Mario se va întoarce în Peru.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.