Memorii

Memorii

Mircea Eliade

Memorii

Humanitas, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Memorii/Jurnale

Embed:

Memoriile lui Mircea Eliade, desi scrise in romaneste – limba in care, departe de tara, Eliade gandea, visa, isi asternea pe hartie opera beletristica – sunt publicate pentru prima data integral in patria sa. Suculente, scrise cu un rafinat spirit de observatie, incarcate de exotism, dar si de un adevarat tezaur de marturii despre tanara generatie de intelectuali romani din perioada interbelica. Memoriile lui Eliade sunt o restituire capitala facuta in primul rand, dar nu numai, actualei generatii tinere de la noi. Intuind, aproape profetic, ca romanii, dupa ce au beneficiat de cea mai libera si mai fertila perioada de evolutie spirituala din istoria lor in anii interbelici, nu vor mai avea, pret de decenii, libertatea de a-si manifesta nedistorsionat creativitatea, Eliade s-a grabit permanent sa-si incredinteze hartiei amintirile.


Publicarea lor, in Romania de astazi, este menita, alaturi de alte mari restituiri literare si istorice, sa marcheze cu adevarat o deschidere spre adevar, atat spre cel trecut, cat si spre cel ce cu siguranta va veni...

Info
Mircea Eliade
Detalii produs
Mircea Eliade
Mircea Eliade

MIRCEA ELIADE (Bucureşti, 28 februarie 1907 – Chicago, 22 aprilie 1986) a făcut studii de filozofie la Bucureşti, încheiate cu o teză despre filozofia Renaşterii (1928), şi la Calcutta, India (decembrie 1928–decembrie 1931). Îşi susţine doctoratul în filozofie, la Bucureşti, cu o lucrare asupra gândirii şi practicilor yoga (1933).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.