Memoriile vacutei Mu

Bernardo Atxaga

Memoriile vacutei Mu

Humanitas / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Micul ei roman de formare: prima zapada, primele primejdii, primul dialog cu vocea interioara careia oamenii religiosi ii spun „inger pazitor“, iar filozofii „constiinta“, impuscaturi, moartea unui om apropiat, o prietenie, o evadare, o despartire – toate acestea ar putea parea cunoscute. Numai ca ea este, fara nici o metafora, o vaca, iar o asemenea identitate, nu-i asa, schimba putin perspectiva. Abia acum se poate spune cu temei ca istoria are si cap, si coada.
Cartea aceasta, in care apare ca vedeta si La Vache qui Rit, face parte din categoria rara a povestilor la care copiii se amuza, iar adultii se delecteaza.
Opinia criticului: Nu-i usor sa spui „Mu“ la persoana I fara sa te faci de ras. Daca iti reuseste, nu mai e nevoie de alte dovezi ca mecanismele scrisului – inima? mintea? pixul? – functioneaza perfect.

Info
Bernardo Atxaga
Detalii produs
Bernardo Atxaga
Bernardo Atxaga

In Tara Bascilor sunt cam 100 de edituri si 300 de scriitori. Cel mai cunoscut si mai tradus dintre ei se numeste BERNARDO ATXAGA (pseudonimul lui Josepa Irazu Garmendia) si s-a nascut in 1951.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.