Minunatele amintiri ale unui ambasador al golanilor

Alexandru Paleologu

Minunatele amintiri ale unui ambasador al golanilor

Humanitas, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Memorii/Jurnale

Embed:

In iunie 1990, Alexandru Paleologu, noul ambasador al Romaniei in Franta, era demis. In noiembrie, la editura pariziana Balland ii aparea cartea de convorbiri cu Marc Semo si Claire Trean. Pornind de la evenimentele din decembrie '89, fostul ambasador se cufunda in timp, in minunatele sale amintiri, spre a reveni, in cele din urma, la actualitate. Prin cartea aceasta, Paleologu devenea ceea ce dorise sa fie de la inceput: nu reprezentantul unui guvern, ci un ambasador al poporului sau.

Ambasador al celor tineri, mai ales. Caci pentru ei e extraordinara lectie de istorie comentata; sau lectia cealalta, de viata, a unui om „dotat anume pentru bucurie“.

Dar si ambasador al romanilor in genere. Caci prin cartea aceasta Paleologu a dat, in fond, Occidentului o imagine a poporului sau. O imagine autentica, needulcorata, care ne va interesa cu atat mai mult pe noi insine.
traducere de Alexandru Ciolan

Info
Alexandru Paleologu
Detalii produs
Alexandru Paleologu
Alexandru Paleologu

ALEXANDRU PALEOLOGU s-a născut la 14 martie 1919, în Bucureşti, într-o veche familie boierească. Este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi eseişti români, critic literar, diplomat şi om politic marcant. Licenţiat în drept al Universităţii din Bucureşti.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.