Mitul longevitatii

Lucian Boia

Mitul longevitatii

Humanitas, Eseistică, Istorie / Colectia: Seria Eseu

Embed:

Vom trai oare doua sute de ani? Poate chiar mai mult, cred unii optimisti. Genetica este chemata astazi sa rezolve ceea ce omul viseaza din timpuri foarte vechi: o viata, daca nu eterna, in orice caz cat mai lunga si cu o prelungire corespunzatoare a tineretii.


Sa fim inca tineri la 150 de ani! Pana sa ne lamurim daca asa ceva se va intampla sau nu, Lucian Boia ne infatiseaza dosarul, pur mitologic, al longevitatii, din Antichitate pana in prezent. Impresionanta colectie de retete: aproape nimic n-a ramas nefolosit, de la tanara oferita regelui David pana la iaurtul bulgaresc recomandat de doctorul Mecinikov sau congelarea in vederea unei invieri peste secole. Absurdul si umorul insotesc adesea cautarea longevitatii. Dar peste toate ne aflam in fata unui mit tenace: batalia impotriva mortii, pentru depasirea limitelor conditiei umane.

traducere de Walter Fotescu

Info
Lucian Boia
Detalii produs
Lucian Boia
Lucian Boia

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.