Mitul reintegrarii

Mircea Eliade

Mitul reintegrarii

Humanitas, Mari Autori Români Interbelici, Religie / Colectia: Seria Eliade

Embed:

Publicat in editie princeps la Editura Vremea in 1942, volumul cuprinde doua eseuri teoretice – Polaritatea divina si Mitul androginului – avand o vadita inrudire tematica: integrarea fiintei umane in fiinta cosmosului.


Dovedind un simt speculativ si o aplecare spre gandirea conceptuala greu de gasit la un carturar, Eliade analizeaza acele simboluri si motive stravechi din intelepciunea Orientului care au stat la baza filozofiei occidentale.


Printre ele, nazuinta reintegrarii omului in mersul cosmosului (tema ce strabate toata creatia europeana, de la Faust al lui Goethe la Luceafarul lui Eminescu) si mitul androginului (poate cel mai fecund mit in spatiul european, din el nascandu-se, bunaoara, mistica occidentala sau dialectica hegeliana).

Info
Mircea Eliade
Detalii produs
Mircea Eliade
Mircea Eliade

MIRCEA ELIADE (Bucureşti, 28 februarie 1907 – Chicago, 22 aprilie 1986) a făcut studii de filozofie la Bucureşti, încheiate cu o teză despre filozofia Renaşterii (1928), şi la Calcutta, India (decembrie 1928–decembrie 1931). Îşi susţine doctoratul în filozofie, la Bucureşti, cu o lucrare asupra gândirii şi practicilor yoga (1933).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.