Moartea omului de maine

Constantin Noica

Moartea omului de maine

Humanitas, Eseistică / Colectia: Seria Noica

Embed:

Stiti ce facem noi? Slujim omul de maine. Am amanat toate problemele si pregatim febril conditii bune de viata pentru omul de maine. Societatile de binefacere au creat dispensare speciale unde omul de maine va pasi higienic in viata. Inginerii fac sosele, iar arhitectii cladiri frumoase – omului de maine. Doctorii descopera leacul tuturor bolilor – pentru el. Oamenii vietii publice creeaza cadre ideale pentru trairea sa in societate. Fete, care vor fi frumoase candva, se nasc tot pentru omul de maine. El va avea sanatate, confort, convenabilitate si radio. Atunci va gandi. Pana atunci nu se poate gandi.

Te simti bine omule de maine? Nu, nu se simte inca. Ii mai trebuie o perna sub cotul mainii drepte. lumina electrica ii bate prea mult in ochi. Dati mai tare drumul la radio. Acum te simti bine omule de maine?

Ma intreb, cateodata, care ii va fi sfarsitul. Daca nu va fi apucat nici el sa gandeasca?

Mi se pare atunci ca ne batem joc de viata asta.C. Noica
editie ingrijita de Marin Diaconu

Info
Constantin Noica
Detalii produs
Constantin Noica
Constantin Noica

CONSTANTIN NOICA (Vităneşti-Teleorman, 12/25 iulie 1909 – Sibiu, 4 decembrie 1987). A debutat în revista Vlăstarul, în 1927, ca elev al liceului bucureştean „Spiru Haret“. A urmat Facultatea de Litere şi Filozofie din Bucureşti (1928-1931), absolvită cu teza de licenţă Problema lucrului în sine la Kant.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.