Mostenirea lui Arne

Siegfried Lenz

Mostenirea lui Arne

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Pe Arne nu vrei si n-ai cum sa-l uiti dupa ce termini romanul. E unul dintre acele personaje atat de vii, incat iti da impresia ca-l poti intalni si saluta pe strada. Te imprietenesti cu el din prima clipa. Iti vine sa intri din cand in cand in carte numai ca sa-i spui: toate astea sunt fleacuri, sunt ca lucrurile tale din mansarda-cabina-de-vapor pe care o imparti cu Hans, nu le mai pune si tu la suflet!
Mostenirea: un far in miniatura, o cutie de chibrituri cu un crab de plumb, un snur alb cu rosu, un acvariu, un pulover, un ochean si inca doua-trei maruntisuri: lucrurile lui Arne, baiatul orfan de pe Elba, jocurile lui, zilele lui pline de emotii. Felul in care aceste obiecte se transforma in viata si destin nu mai e deloc fleac si nici joc sau scamatorie, ci arta de cea mai pura calitate.
Sfatul criticului: Considerati-va unul dintre mostenitorii lui Arne. Nici ca se poate dovada mai clara ca n-ati citit cartea zadarnic. Fireste ca nu despre lucruri e vorba aici.

Info
Siegfried Lenz
Detalii produs
Siegfried Lenz
Siegfried Lenz

„Memorie colectiva a omenirii" - aceasta i se pare lui Siegfred Lenz cea mai potrivita definitie a literaturii. Tocmai de aceea, pentru el meseria de scriitor are si o componenta grava, recuperatoare. Literatura trebuie sa fie, crede scriitorul german, „certareata“, iar temele pe care le alege pentru cartile sale sunt, in genere, incomode.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.