Nietzsche

Ernst Bertram

Nietzsche

Humanitas, Filozofie / Colectia: Monografiile Humanitas

Embed:

Pentru cititorul acestei lucrari de referinta, imaginea despre Nietzsche – ganditorul si omul – va capata vigoare si autenticitate.
Nereducand, ca alti exegeti, opera filozofului la tema vointei de putere sau a eternei reintoarceri, Ernst Bertram atrage atentia asupra unor laturi mai putin sau deloc stiute ale gandirii nietzscheene: critica firii germane, revolta impotriva crestinismului si a ideii de Dumnezeu, celebrarea lui Iuda, teza agresivitatii inerente oricarei gandiri autentice, nazuinta spre o cultura dionisiaca. Autorul considera ca aceasta problematica a fost marcata hotarator de evenimentele-cheie ale vietii lui Nietzsche – intalnirile succesive cu opera lui Wagner, Schopenhauer si Goethe, calatoriile in Italia, lupta cu boala, suferinta produsa de opacitatea contemporanilor in fata operei sale.
traducere de Ion si Maria Nastasia

Info
Ernst Bertram
Detalii produs
Ernst Bertram
Ernst Bertram Scriitor si istoric literar (1884–1957), prieten apropiat al lui Thomas Mann, a activat vreme indelungata ca profesor de literatura germana la facultatea din Koln. Ca poet, indatorat operei lui Stefan George, Bertram a plasmuit o creatie lirica de o acuta si riguroasa constiinta a formei artistice.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.