Nodul gordian

Cristian Badilita

Nodul gordian

Humanitas, Eseistică / Colectia: Eseişti români

Embed:

Nodul gordian aduna impresii din sapte ani de trecere prin cateva experiente culturale si spirituale traite in mai multe locuri: de la provincia moldava, tinutul ideal al „sinucigasilor in viata“, pana la Parisul in care se intretaie o diversitate coplesitoare de promisiuni, revelatii si deziluzii.

„Acest stil energic si rezolut, acest elan curat, pe care nimeni nu-l poate ironiza, intrucat nu tine de naivitate, ci de o competenta superioara, inaccesibila maturilor, aceasta, in sfarsit, intransigenta fireasca, fara nimic ranchiunos si sacaitor, ii sunt proprii lui Cristian Badilita, in ipostaza sa de eseist. Noi, maturii, chiar si cei care ne-am facut din simplitate un mod de a fi, ne simtim sofisticati si desueti cand luam cunostinta de simplitatea esentiala practicata de tanarul autor. Ne-am obisnuit prea tare cu un aer poluat si, cand respiram oxigen, inainte de a-i inregistra efectul binefacator, ametim.“ (Alex. Stefanescu, Romania literara)

Info
Cristian Badilita
Detalii produs
Cristian Badilita
Cristian Badilita Nascut, in 1968, in orasul Saveni, judetul Botosani. A absolvit Facultatea de limbi si literaturi straine, sectia limbi clasice, a Universitatii Bucuresti. Studii de teologie la Seminario Conciliar din Madrid. Doctor in istoria crestinismului timpuriu al Universitatii Paris IV-Sorbona cu o teza despre Les metamorphoses du mythe de l'Antichrist chez les Peres de l'Eglise (IIe siecle).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.