Închide Close
O America infricosatoare

Editura Humanitas

Edward Behr, O America infricosatoare

În colecția în afara colecţiilor

De peste un secol si jumatate, America este pentru restul lumii intruchiparea ideii de democratie. Ce poate fi atunci „infricosator“ in aceasta tara construita anume pentru ca libertatile individului sa nu poata fi nicicand in suferinta? Nu cumva in chiar inima acestui sistem de libertati exista o nebunie la panda si un terorism subtil care scot la lumina schemele grotesti ale unei dictaturi intelectuale nebanuite? In paginile halucinante ale acestei carti, Edward Behr aduce dovezi ca exista, la sfarsitul veacului nostru, un chip al Americii nestiut sau trecut indeobste sub tacere: obsesia hartuirii sexuale, deviante absurde la care duce noul concept de political correctness, psihoterapiile la moda, dictatura minoritatilor rasiale, culturale si sexuale. Lectura penetrantei analize a marelui ziarist, totodata un best-seller, este pentru cititorul roman o tema de reflectie deosebit de stringenta: ce este de preluat si ce de evitat in „modelul“ american, acum, cand ne trezim lent dintr-un altfel de lung cosmar?

traducere de Doina Jela-Despois

Despre Edward Behr

Nascut la Paris, a urmat scoala si universitatea in Franta si Marea Britanie. Corespondent Reuter la Paris din 1951, transmite reportaje despre razboiul din Algeria pentru revista Time-Life, apoi devine redactor la Saturday Evening Post. Din 1965 este directorul biroului din Hong Kong al revistei americane Newsweek: scrie articole despre Revolutia culturala din China, razboiul din Vietnam, ofensiva din Laos. Evenimentele traite ca ziarist alcatuiesc materia unor carti precum The Algerian Problem, The Thirty Sixth Way, Anyone Here Been Raped and Speaks English?, Hirohito: Behind The Myth, The Last Emperor (romanul care a stat la baza filmului Ultimul imparat de Bernardo Bertolucci), Kiss the Hand You Cannot Bite (Saruta mana pe care n-o poti musca. Romanii si Ceausestii: investigatia unui blestem al istoriei, Humanitas, 1999). Cateva din cartile sale au fost adaptate pentru televiziune, inclusiv cea despre Ceausescu.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: O America infricosatoare
  • An apariție: 2004
  • Ediție: editia a II-a
  • Pagini: 328
  • Format: 13x20 cm
  • ISBN: 973-50-0738-x
  • ISBN-10: 973-50-0738-x
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Autor: Edward Behr

Noi apariții

Author Spotlight

Lucian Boia

pagina autorului

LUCIAN BOIA, născut în Bucureşti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Opera sa, întinsă şi variată, cuprinde numeroase titluri apărute în România şi în Franţa, precum şi traduceri în engleză, germană şi în alte limbi. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie...

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact