O America infricosatoare

Edward Behr

O America infricosatoare

Humanitas / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

De peste un secol si jumatate, America este pentru restul lumii intruchiparea ideii de democratie. Ce poate fi atunci „infricosator“ in aceasta tara construita anume pentru ca libertatile individului sa nu poata fi nicicand in suferinta? Nu cumva in chiar inima acestui sistem de libertati exista o nebunie la panda si un terorism subtil care scot la lumina schemele grotesti ale unei dictaturi intelectuale nebanuite?
In paginile halucinante ale acestei carti, Edward Behr aduce dovezi ca exista, la sfarsitul veacului nostru, un chip al Americii nestiut sau trecut indeobste sub tacere: obsesia hartuirii sexuale, deviante absurde la care duce noul concept de political correctness, psihoterapiile la moda, dictatura minoritatilor rasiale, culturale si sexuale.
Lectura penetrantei analize a marelui ziarist, totodata un best-seller, este pentru cititorul roman o tema de reflectie deosebit de stringenta: ce este de preluat si ce de evitat in „modelul“ american, acum, cand ne trezim lent dintr-un altfel de lung cosmar?

traducere de Doina Jela-Despois

Info
Edward Behr
Detalii produs
Edward Behr
Edward Behr

Nascut la Paris, a urmat scoala si universitatea in Franta si Marea Britanie. Corespondent Reuter la Paris din 1951, transmite reportaje despre razboiul din Algeria pentru revista Time-Life, apoi devine redactor la Saturday Evening Post.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.