O crima

Georges Bernanos

O crima

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Un roman politist – aceasta a fost cererea editorului, iar Georges Bernanos, aflat in criza financiara, a promis o istorie a la Simenon. Asa s-a nascut o carte izbitor de originala, caci e ca si cum nu Simenon, ci Balzac si Barbey d'Aurevilly ar fi colaborat cu autorul la scrierea unui policier. Asadar, in esenta, realism si atmosfera stranie, comedie de moravuri dura si mistere ametitoare. Cartea incepe cu o dubla crima petrecuta intr-un mic targ uitat de lume, la care se vor adauga si alte evenimente socante. Miza ei nu este insa enigma mortilor succesive, ci secretul personajului central, un tanar preot cu insusiri iesite din comun, care fascineaza pe toata lumea. De remarcat ca scenele-cheie se petrec mai mult noaptea.
Sfatul criticului: Nu va asteptati sa rezolvati problema cu una cu doua, surprizele se tin lant. Aveti de ales intre varianta consacrata in rezolvarea misterelor frantuzesti Cherchez la femme! (in traducere libera: E o femeie la mijloc!) si varianta adaptata Cherchez l'homme! (E un barbat la mijloc!). Deja am spus prea mult...

Info
Georges Bernanos
Detalii produs
Georges Bernanos
Georges Bernanos „Maine, primul roman al unui tanar scriitor, dl Georges Bernanos, va fi in mainile tuturor, iar dl Georges Bernanos, cu al sau Sub soarele lui Satan, va fi celebru“, scria Leon Daudet intr-un articol din 7 aprilie 1926. Profetia s-a indeplinit. Georges Bernanos (1888-1948), impus inca de la acest debut, face o cariera stralucita.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.