O filozofie politica pentru cetatean

Pierre Manent

O filozofie politica pentru cetatean

Humanitas, Știinţe Sociale & Politică / Colectia: Polis

Embed:

Cunoscut publicului din Romania prin lucrari precum Istoria intelectuala a liberalismului sau Cetatea omului, Pierre Manent ne ofera acum o familiarizare cu marile teme ale filozofiei politice contemporane: problema teologico–politica si regimul separatiei moderne, natiunea si definitia politica a Europei, razboaiele secolului XX, drepturile omului si piata libera, chestiunea comunismului si nazismului, dreptul si morala.


Manent porneste de la relatia dintre regimul democratic si forma pe care natiunea a oferit-o democratiei din secolul al XIX–lea pana in ultima parte a secolului XX.


„Marea iluzie“ a timpurilor noastre este aceea ca, desprinsa de natiune, democratia va fi „pura“, eliberata de orice ratiune politica si ca ea va domni fara drept de apel asupra legilor si asupra moralei.
traducere de Mona Antohi

Info
Pierre Manent
Detalii produs
Pierre Manent
Pierre Manent

PIERRE MANENT s-a născut în 1949, la Toulouse. După obţinerea diplomei la École Normale Supérieure, devine asistentul lui Raymond Aron la Collège de France. Este redactor-şef al publicaţiei trimestriale Commentaire – înfiinţată împreună cu ilustrul său maestru –, la care publică cu regularitate.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.