O papusa ruseasca: povestiri

Adolfo Bioy Casares

O papusa ruseasca: povestiri

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Sa gasesti in burta fiecarei intamplari banale o aventura neobisnuita, in care e o alta aventura stranie, in care se ascunde o mica aventura fantastica, pe modelul papusilor rusesti... Dar si invers: sa gasesti intr-o mare aventura fantastica o intamplare stranie, in burta careia se afla mica papusa tare si indestructibila a realitatii banale. Acesta e jocul propus de Adolfo Bioy Casares si de aici vine puterea de convingere a povestirilor lui, in care personajele par a fi trait cat se poate de banal neobisnuitul, straniul si fantasticul. Acestea stau la panda cand te duci la o cabana ca sa te refaci dupa o hepatita, cand te indragostesti, cand pleci intr-o calatorie, cand in blocul in care locuiesti se simte un miros dubios.
Daca e adevarat ca in fiecare carte cititorul o descopera pe cea pe care vrea sa o citeasca, cum crede unul dintre personajele lui Bioy Casares, poate ca veti reusi sa descoperiti in fiecare intamplare din acest volum pe cea pe care vreti sa o traiti.

Info
Adolfo Bioy Casares
Detalii produs
Adolfo Bioy Casares
Adolfo Bioy Casares Revelatia literaturii argentiniene e, in mare masura, legata de opera lui Adolfo Bioy Casares. Nascut la Buenos Aires in 1914, scrie prima nuvela la 11 ani, incepe sa studieze dreptul si filozofia, dar intalnirea cu Jorge Luis Borges ii schimba destinul: se dedica in intregime literaturii (cu Borges avea de altfel sa colaboreze, incepand prin a compune un...

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.