Obsesia antiamericana

Jean-François Revel

Obsesia antiamericana

Humanitas, Știinţe Sociale & Politică / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Peste tot in lume, dar mai ales in tarile europene, America a fost frecvent considerata deopotriva cu invidie si dispret. Secolul XX a fost pana la urma secolul Americii, iar de la prabusirea comunismului Statele Unite sunt gandite exclusiv in sfera superlativelor absolute: „unica supraputere“, „jandarmul planetar“ s.a.m.d. Traim, se pare, o admiratie hipnotica fata de SUA, dar o admiratie dublata constant si pretutindeni de un antiamericanism tot mai agresiv si mai diversificat.


In ce masura acest antiamericanism se bazeaza pe realitati sau pe fosilele unor ideologii pernicioase? Cat din aceste impulsuri americanofobe se datoreaza expansionismului american si cat propriilor noastre esecuri nationale? Cat se datoreaza contextelor geopolitice si cat resentimentelor irationale, fobiilor si prejudecatilor?
traducere de Dan C. Mihailescu

Info
Jean-François Revel
Detalii produs
Jean-François Revel
Jean-François Revel

JEAN-FRANÇOIS REVEL (1924-2006) a fost unul dintre cei mai marcanţi intelectuali ai epocii noastre, filozof, politolog, profesor universitar şi membru al Academiei Franceze. Din 1963 a renunţat la cariera universitară, consacrându-se jurnalismului şi scrisului.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.