Olimpia în exil. O carte despre nobleţe şi dezonoare în sport

Traian Ungureanu

Olimpia în exil

O carte despre nobleţe şi dezonoare în sport

Humanitas, Eseistică / Colectia: Seria de autor Traian Ungureanu

Embed:
Pret: 7.7

Care sunt interesele umbroase si complicitatile care guverneaza olimpiadale moderne? Cand vom izbuti sa povestim pe intelesul tuturor intamplarile care i-au avut in centru pe Dobrin, Dumitrache si alti disparuti care ne-au luminat tineretea? Ce incendiu a mistuit mintea, geniul si firea lui Bobby Fischer? Cat de mult a suferit fotbalul englez dupa catastrofa aeriana din 1958 si cat de mult a avut el de castigat dupa sosirea lui Arsène Wenger la Londra? Ce ravagii face corectitudinea politica in rugbiul sud-african?

 

Sunt cateva dintre intrebarile la care Traian Ungureanu raspunde cu farmecul si talentul cronicarului de inalta clasa. Din ungherele memoriei ies la iveala contururi incerte, chipuri cetoase, povesti de demult. Il revedem pe Matt Busby sau Edmund Hillary, citim cum si-a ascutit ambitiile Fabio Capello si descoperim ca destinul ne presara uneori in fata semne greu de citit. Olimpia in exil reabiliteaza mizele adevarate ale sportului si-i zugraveste pe cei care incearca sa-l falsifice - antrenori rau-intentionati, conducatori corupti, brute cu drept de decizie.

 

Info
Traian Ungureanu
Detalii produs
Traian Ungureanu
Traian Ungureanu

TRAIAN UNGUREANU (n. 1 martie 1958, Bucuresti) este unul dintre ziaristii romani de calibru. Absolvent al Facultatii de Filologie din Bucuresti, specializarea romana-engleza, el scrie pentru inceput la revistele Amfiteatru si Viata studenteasca. Articolele lui se centreaza pe doua teme principale, politica si sportul, in care Traian Ungureanu vede forme de cultura in comunicare.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.