Onoarea pierduta a Katherinei Blum sau Cum se isca si unde poate duce violenta

Heinrich Boll

Onoarea pierduta a Katherinei Blum sau Cum se isca si unde poate duce violenta

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

In perioada carnavalului, tanara menajera Katharina Blum ucide cu sange rece un ziarist. Dar, ca la carnaval, rolurile sunt incurcate, victima s-a mascat in criminal si criminalul in victima, onoarea pierduta e onoarea salvata, iar crima este de fapt o inevitabila pedeapsa.
Actualitatea micului roman al lui Heinrich Boll e uluitoare intr-o lume in care nimeni nu are copyright asupra propriei existente, iar subiectele de scandal sunt singurele care mai intereseaza presa. Scotocirea indiscreta in viata particulara a unui om oarecare, rastalmacirea declaratiilor, cinismul taieturilor, transformarea inocentului in vinovat, hartuirea, politizarea cu forta sunt maladii ale timpului nostru. Citirea acestui roman despre arta minciunii publice si despre consecintele ei este o experienta esentiala pentru oricine, cu un plus de dramatism in cazul jurnalistilor si al cititorilor de gazete.

Info
Heinrich Boll
Detalii produs
Heinrich Boll
Heinrich Boll „Am vrut sa scriu dintotdeauna, am incercat de timpuriu, insa cuvintele le-am gasit abia mai tarziu“, marturiseste Heinrich Boll. A inceput sa scrie din copilarie, a publicat prima carte abia la 30 de ani, iar la 55 de ani a primit Premiul Nobel pentru literatura. S-a nascut în 1917, fiind al optulea copil intr-o familie care ura razboiul.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.