Optimismul se invata

Martin E.P. Seligman

Optimismul se invata

Humanitas, Carte Practică / Colectia: Humanitas practic de buzunar (hpb)

Embed:

S-a dovedit stiintific: nu sintem din nastere pesimisti sau optimisti.
Devenim astfel o data ce ni s-a cristalizat „stilul explicativ“, adica modul de a interpreta ceea ce ni se intampla, si mai ales esecurile. La fel ca trasaturile opuse (pesimismul, neajutorarea, lipsa de speranta) optimismul se invata. Si nu e niciodata prea tarziu sa-l deprinzi daca recurgi la tehnicile psihologice potrivite. Cu mici adaptari, putem folosi aceleasi tehnici in cazul copiilor nostri. Consecintele sunt extraordinare.

Studiile dovedesc ca optimismul ne protejeaza impotriva depresiei, acest flagel al lumii de azi, ne mareste nivelul de reusita, ne imbunatateste sanatatea si, probabil, ne prelungeste viata.

Optimismul se invata este o celebra carte de psihologie si totodata un ghid practic. Autorul, un nu mai putin celebru reprezentant al scolii cognitiviste americane, ne pune la dispozitie tot arsenalul practic al „stiintei controlului personal“, incepind cu teste de evaluare a optimismului/pesimismului la adulti si copii si sfarsind cu faimoasele metode cognitiviste de disputare a credintelor negative.
traducere de Alina Carac

Info
Martin E.P. Seligman
Detalii produs
Martin E.P. Seligman
Martin E.P. Seligman

MARTIN E.P. SELIGMAN (n. 12 august 1942) este un reprezentant de prim rang al şcolii americane de psihologie cognitivă, fondată de Aaron T. Beck şi Albert Ellis. Este profesor de psihologie la University of Pennsylvania şi fost director al American Psycholo gical Association. Domeniile sale predilecte de cercetare sunt psihologia pozitivă, depresia, optimismul şi pesimismul.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.