Pamantul e bolnav

Hubert Reeves

Pamantul e bolnav

Humanitas / Colectia: Paşi peste graniţe

Embed:

Cu seriozitatea, competenta si preocuparea ingrijorata a unui doctor responsabil pentru soarta pacientului, Hubert Reeves pune diagnosticul: Pamantul nostru e bolnav. Planeta se incalzeste, resursele naturale sunt pe cale de epuizare, solul si apele sunt poluate, dispar in ritm rapid specii de animale si plante – iata semnele unui rau provocat de civilizatia noastra prinsa orbeste intr-o dezvoltare care ignora tocmai conditiile fundamentale ale propriei existente. Hubert Reeves insa nu se margineste sa constate maladia. Savantul canadian face un tur de orizont al optiunilor care ne stau in fata, incercand sa desluseasca solutiile imediate si de perspectiva pentru ca specia umana sa nu impartaseasca soarta milioanelor de specii disparute.
Pamantul e bolnav este semnalul de alarma tras de un spirit lucid si de o mare constiinta.

Fizician si activist ecologist, Hubert Reeves este una dintre cele mai complexe si originale personalitati stiintifice contemporane. In 2001 a primit Premiul Albert Einstein. Partenerul de dialog al lui Reeves este filozoful si sociologul Frederic Lenoir, redactorul-sef al revistei Le Monde des Religions.
Traducere din engleza de Madalena Stavinschi si Corina Stavinschi

Info
Hubert Reeves
Detalii produs
Hubert Reeves
Hubert Reeves Astrofizicianul Hubert Reeves s-a nascut la Montreal, in Canada. A urmat cursurile Facultatii de Stiinte a Universitatii din Montreal, a obtinut masteratul la Universitatea McGill, apoi a studiat astrofizica nucleara la Universitatea Cornell (SUA), unde a obtinut si doctoratul, in 1960.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.