Pana cand m-a cunoscut

Julian Barnes

Pana cand m-a cunoscut

Humanitas / Colectia: Raftul întâi

Embed:

O femeie cu trecut. Si un barbat care incearca sa-l reconstituie. Un lung sir de confuzii: istoria cu idila, viata cu filmul de mana a doua, memoria cu obsesia erotica. Pana cand m-a cunoscut este o carte despre gelozie in toate chipurile: romantica, insinuanta, protectoare, parazitara, demonica.

Cat de mult ai dreptul sa actionezi asupra trecutului altuia? Cat ai voie sa-ti imaginezi? Cat din viata este distorsionat de pelicula si cat de memorie? Se naste astfel un roman-diagnostic, autoparodic, foarte dens, care nu rateaza finalul. Si nu in ultimul rand, un roman de dragoste, marea tema a lui Julian Barnes, asa cum (deloc) surprinzator marturiseste: "Pentru cei mai multi dintre noi, desi ne place sa citim despre aventuri pe Amazon sau lupte cu ursii in Alaska, cea mai grea si primejdioasa calatorie este pe Amazonul iubirii si al celorlalte relatii tributare ei"."Pana cand m-a cunoscut este o combinatie irezistibila intre comedie si melodrama, intre umor negru si simpla bucurie de a trai, a scrie, a citi."

The New York Times
Traducere din engleza de Radu Paraschivescu

Info
Julian Barnes
Detalii produs
Julian Barnes
Julian Barnes S-a nascut in 1946 la Leicester, Anglia; prozator, eseist si critic literar englez. Si-a facut studiile la City of London School si Magdalen College, Oxford (limbi moderne).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.