Pana de automobil

Friedrich Durrenmatt

Pana de automobil

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Un pasionant joc de societate pentru serile plicticoase: un om isi povesteste viata, ascultat de un judecator, un avocat si un procuror iesiti la pensie. Cei trei cred ca povestitorul ar trebui judecat pentru una dintre faptele lui. Procesul se desfasoara la masa, printre hohote de ras si pahare de vin, iar acuzatul se simte in largul lui: se stie nevinovat. Domnul Traps, reprezentant oarecare al unei firme de textile, va primi verdictul la sfarsitul noptii.


V-ati gandit vreodata care e lucrul cel mai urat pe care l-ati facut in viata? Care e omul fata de care sunteti cu adevarat vinovati? Daca nu stiti inca nimic rau despre dumneavoastra insiva, daca va simtiti cu constiinta deplin impacata – un sfat: aveti grija sa nu ramaneti in pana, dupa ce v-ati cumparat o masina noua si costisitoare. Si, mai ales, nu jucati cu necunoscutii jocuri de societate.
traducere de Radu Lupan

Info
Friedrich Durrenmatt
Detalii produs
Friedrich Durrenmatt
Friedrich Durrenmatt Dramaturg si prozator elvetian de talie europeana (1921–1990). A facut studii de filozofie, literatura si teologie, dar si-a incercat talentul mai intai ca grafician, tematica desenelor sale expresive prefigurand-o pe aceea a scrierilor de mai tarziu.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.