Patru eseuri despre libertate

Isaiah Berlin

Patru eseuri despre libertate

Humanitas, Știinţe Sociale & Politică / Colectia: Societatea civilă

Embed:

Suita autorilor anglo-saxoni publicati in seria „Societatea civila“ – de la J. S.Mill la K. R. Popper – se intregeste cu un inegalabil analist al gandini politice si istoriei ideilor: Sir Isaiah Berlin.


Eseurile sale despre libertate, pe care Oxford University Press le reediteaza continuu incepand din 1969, alcatuiesc o lucrare de referinta in domeniul filozofiei politice. Berlin le prezinta cu simplitate in Introducerea volumului de fata, ea insasi un eseu in marginea obiectiilor formulate de criticii sai:


„Aceste eseuri analizeaza diferite aspecte ale libertatii individuale. Ele se opresc – primul la vicisitudinile acestei notiuni in timpul luptelor ideologice ale secolului nostru; al doilea la semnificatiile pe care le capata notiunea in scrierile istoricilor, ale specialistilor in stiinte sociale si ale altor autori preocupati de ipotezele si de metodele istoriei ori ale sociologiei; al treilea la importanta a doua conceptii majore asupra libertatii in istoria ideilor; si ultimul la rolul jucat de idealul libertatii individuale in gandirea unuia dintre cei mai devotati sustinatori ai sai, John Stuart Mill.“
traducere de Laurentiu Stefan-Scarlat

Info
Isaiah Berlin
Detalii produs
Isaiah Berlin
Isaiah Berlin

Sir ISAIAH BERLIN (n. 6 iunie 1909, Riga, Letonia), filozof şi profesor britanic considerat unul dintre cei mai mari gânditori liberali ai secolului XX. Familia lui a emigrat din Uniunea Sovietică în Anglia în 1920. A studiat la St. Paul's School din Londra, apoi, beneficiind de o bursă, la All Souls College, Oxford.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.