Peisajul cosmic

Leonard Susskind

Peisajul cosmic

Teoria corzilor şi iluzia unui plan inteligent

Humanitas, ştiinţă / Colectia: Ştiinţă

Embed:

Pe măsură ce înţelegem tot mai bine universul nostru, suntem confruntaţi cu o întrebare tulburătoare: Cum se face că legile naturii sunt atât de fin reglate încât să permită existenţa stelelor, a Pământului şi, în ultimă instanţă, a noastră? Pe de altă parte, teoria corzilor - care se presupune a fi explicaţia ultimă a fizicii – nu conduce la o singură soluţie pentru legile naturii, ci la o bogăţie inimaginabilă de variante. De ce atâtea posibilităţi, când primul gând al filozofilor şi oamenilor de ştiinţă este că existenţa noastră e unic determinată?
Leonard Susskind răspunde la cele două întrebări printr-o remarcabilă schimbare de paradigmă, una dintre cele mai profunde din întreaga istorie a ştiinţei: universul nostru nu e decât unul între nemumărate altele, cuprinse într-un megavers în care toate posibilităţile se realizează efectiv.

  Citeşte câteva pagini

Info
Leonard Susskind
Detalii produs
Leonard Susskind
Leonard Susskind

LEONARD SUSSKIND este unul dintre cei mai mari fizicieni ai zilelor noastre. El se numără printre fondatorii teoriei corzilor, iar cu câţiva ani în urmă l-a învins pe Stephen Hawking într-o celebră dispută privind găurile negre.
wikipedia.org/wiki/Leonard_Susskind

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.