Peripetiile lui Alfanhui

Rafael Sanchez Ferlosio

Peripetiile lui Alfanhui

Humanitas / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Roman picaresc – pentru ca Alfanhuí, un baiat dat afara din scoala ca sa nu dea exemplu rau celorlalti, calatoreste prin medii diferite din Castilla, strabatand campia Guadalajarei pana la Madrid, si cunoaste oameni de tot soiul.
Roman de formare – pentru ca, ucenic la un mester care cunoaste arta imbalsamarii, copilul isi face, curand, o ucenicie mult mai importanta: cea in greutatile vietii.
Roman poetic – pentru ca lumea fantastica, pe-alocuri suprarealista si totusi nu lipsita de tragicul realitatii, se remodeleaza continuu in ochii de artist ai eroului.
Observatia criticului: Desi titlul pare al unei carti pentru copii, povestea este mai degraba pentru adultii care n-au uitat cu totul cat de uimitor si de greu e sa fii copil.
Observatia traducatoarei: Alfanhuí se pronunta al-fa-nu-i.

Info
Rafael Sanchez Ferlosio
Detalii produs
Rafael Sanchez Ferlosio
Rafael Sanchez Ferlosio RAFAEL SANCHEZ FERLOSIO, prozator si eseist spaniol (nascut in 4 decembrie 1927, la Roma), a primit in 2004 prestigiosul Premiu Cervantes, in valoare de 90 000 de euro, pentru intreaga sa opera. Cel mai popular personaj din creatia lui Sanchez Ferlosio este Alfanhui, un fel de Nils Holgersson sau de Wilhelm Meister spaniol, neajutorat si poetic.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.