Playback

Stelian Tanase

Playback

Humanitas, Literatură / Colectia: Ebook

Embed:
Pret: 19.84

EBOOK – EPUB

„Prozatorul, urmând o direcţie inaugurata în literatura română de Caragiale, priveşte răul dintr-o perspectivă care este abia în al doilea rând morală, socială sau politică, vădindu-se a fi una esenţialmente ontologică. Filtrată printr-o asemenea optică, povestirea «neorealistă» se converteşte într-un veritabil scenariu apocaliptic, care urmăreşte rădăcinile metafizice ale răului...
Marile teme ale cărţii lui Stelian Tanase rămân decăderea şi prăbuşirea lumii. Tehnica neorealistă, subordonată unei viziuni în care recunoaştem dimensiunea benefică a parodiei postmoderniste, are toate caracteristicile unui act de exorcizare." (Octavian SOVIANY)

„Romanul lui Stelian Tanase este o replică la romanul – la «poemul», cum îl numeşte Gogol – Suflete moarte. Este o replică la un nivel metafizic, pe care nu orice carte de proză îl poate atinge, şi nu doar una în plan evenimenţial, al prezentului desfăşurării narative. (...) Este un roman în acelaşi timp satiric şi tragic, în care scriitorul dovedeşte un foarte bun simţ al situaţiilor comice, al absurdului existenţei, urmărind, cum el însuşi o spune, o întreagă categorie de personaje secundare care fojgăie în această lume dezgustătoare." (Gheorghe CRĂCIUN, Revista 22)

Info
Stelian Tanase
Detalii produs
Stelian Tanase
Stelian Tanase S-a nascut in 1952 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Filozofie din Bucuresti in 1977, si este doctor in sociologie politica, 1996. Preda stiinte politice la Universitatea Bucuresti. A debutat ca romancier in 1982 cu Luxul melancoliei (Cartea Romaneasca, reeditat 1993). Intre 1983 si 1989 i s-a interzis publicarea altor doua romane.


Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.