Politica duplicitatii

Gail Kligman

Politica duplicitatii

Humanitas, Istorie / Colectia: Procesul comunismului

Embed:

Caderea dictaturii comuniste din Romania a dezvaluit lumii intregi oroarea asezamintelor pentru copii orfani sau pentru copii bolnavi de SIDA, o oroare ascunsa pana atunci sub fatada triumfalista a unui regim care isi proclama ipocrit grija fata de om. Unda de soc a acestor dezvaluiri este departe de a se fi stins.


Cartea scrisa de Gail Kligman, profesor de sociologie la University of California din Los Angeles, incearca sa raspunda la intrebarea: cum s-a ajuns aici? Explorand acest caz extrem de interventie a statului in viata intima a oamenilor, autoarea coroboreaza statistici ale natalitatii, mortalitatii infantile si mortalitatii materne cu documente de arhiva si marturii ale femeilor si ale personalului medical, pentru a sublinia rolul duplicitatii si al complicitatii in reusita inumanei politici demografice impuse de partidul comunist, simptom al mecanismelor de functionare a politicii comuniste in ansamblul sau.
traducere de Marilena Dumitrescu

Info
Gail Kligman
Detalii produs
Gail Kligman
Gail Kligman Este profesor in cadrul Departamentului de Sociologie de la University of California, Los Angeles. A predat antropologie la University of Chicago si University of Texas, Austin; a detinut \"Ion Ratiu\" Visiting Chair of Romanian Studies in cadrul Departamentului de Government la Georgetown University.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.