Povesti impertinente si apocrife

Andrei Cornea

Poveşti impertinente şi apocrife

Humanitas, Literatură / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

VIP-urile lumii literare şi mitice – Adam şi Eva, bătrânul Noe, corbul şi vulpea din fabulă şi nenumărate alte vechi cunoştinţe din cele mai răspândite istorii din lume – sunt îmbrăcate, în această carte, în haine moderne, ba chiar de ultimă modă, şi puse să ne vorbească despre un subiect care ne interesează cu siguranţă: despre noi.
Andrei Cornea scrie despre lumea de azi şi multele ei probleme cu materia primă a unor poveşti vechi: aşadar apocrife sau istorii à la manière de...
Sensul de adâncime al acestor poveşti „impertinente“ este unul blând, filozofic, de înţelegere a semenului-frate şi a destinului nostru uman. Umorul, inteligenţa şi melancolia fac ca aceste jocuri literare să devină pur şi simplu literatură de bună calitate. (Ioana PÂRVULESCU)

 Citeşte câteva pagini

Info
Andrei Cornea
Detalii produs
Andrei Cornea
Andrei Cornea

ANDREI CORNEA s-a născut în 1952. Licenţă în istoria şi teoria artei la Academia de Arte Frumoase (1976). Licenţă în filologie clasică la Universitatea din Bucureşti (1980). Doctorat în filologie clasică la Universitatea din Bucureşti (1994). Muzeograf la Muzeul Naţional de Artă (1976–1987).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.