Povestiri orientale

Marguerite Yourcenar

Povestiri orientale

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Toti suntem mai multe lucruri deodata, crampeie, umbre, naluci, ii spune un intelept unei zeite nefericite, intr-una dintre povestirile acestei carti. Suferim si simtim placere, suntem partasi la poveste, uitam, tradam, sacrificam fara mila sau ne lasam cu blandete sacrificati. Se intampla sa ajungem sa-i vrajim pe altii cu ceea ce cream. Se intampla sa-i recunoastem pe cei care ne iubesc cel mai mult si sa visam la cei care ne-au dat uitarii. Suntem personaje de poveste, ducem greutatea povestii altcuiva si o continuam fara sa stim.
Cele zece povesti reluate, inventate, modelate de Marguerite Yourcenar sunt biografia ei imaginara, viata ei exotica. Le povesteste atat de personal incat e sigura ca, intr-un fel tainic, le-a trait pe toate, toate ii apartin. Cea mai frumoasa dintre ele e cea inlauntrul careia alunecati pe neobservate, ca pictorul care a disparut in marea din propriul tablou.

Info
Marguerite Yourcenar
Detalii produs
Marguerite Yourcenar
Marguerite Yourcenar

MARGUERITE DE CRAYENCOUR s-a născut la Bruxelles pe 8 iunie 1903, dintr-o mamă belgiană, Fernande de Cartier de Marchienne, și un tată francez, Michel Cleenewerck de Crayencour. Mama murindu-i după zece zile, de educația ei se va ocupa, în Franța, tatăl anticonformist și extrem de cultivat.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.