Pupa russa

Gheorghe Craciun

Pupa russa

Humanitas, Literatură / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Romanul lui Gheorghe Craciun, intitulat ironic si parodic Pupa russa, este o naratiune de maturitate, beneficiind de intreaga experienta a scrisului unei intregi generatii si totodata o noutate, intrucat autorul isi asuma sarcina temerara de vorbi in numele unui personaj feminin, trimitandu-ne in acest sens la cunoscutul adagiu flaubertian „Emma Bovary sunt eu“.


Pentru avizati, analogia merge mult mai departe, sugerand suprapuneri de destin si de biografie, intr-o naratiune stransa, pasionanta, cursiva, in care deseori cititorul va regasi evenimente si figuri cunoscute.


Scriere programatica, un fel de sinteza tarzie a prozei optzeciste, Pupa russa, este totodata o prima tentativa reusita de a crea in limba si literatura romana un limbaj erotic, multa vreme de neimaginat aici, din cauza vigilentei in multe privinte saracitoare a cenzurii ideologice.

Info
Gheorghe Craciun
Detalii produs
Gheorghe Craciun
Gheorghe Craciun Gheorghe Craciun (1950-2007), prozator, eseist, traducator, editor. Absolvent al Facultatii de Filologie din Bucuresti, in prezent este conferentiar la Facultatea de Litere a Universitatii "Transilvania" din Brasov si director editorial la Paralela 45 din Pitesti.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.