Război între aliaţi

Simon Berthon

Război între aliaţi

Povestea rivalităţii dintre Churchill, Roosevelt şi de Gaulle

Humanitas, Istorie / Colectia: Ebook

Embed:

EBOOK – EPUB / PDF

În iunie 1940, politicienii şi generalii francezi, capitulând în faţa Germaniei, s-au dovedit incompetenţi şi laşi. Mai puţin un general, aproape necunoscut, Charles de Gaulle, care a înţeles că integritatea şi onoarea Franţei trebuie recâştigate luptând atât cu ocupanţii, cât şi cu... aliaţii anglo-americani. Cu primii, pentru a-i alunga pe cotropitori şi pentru a înlătura regimul colaboraţionist de la Vichy, cu ceilalţi, pentru a le obţine sprijinul şi respectul cuvenit Franţei. De aceea, de Gaulle, care nu a acceptat niciodată statutul unui simplu refugiat, ci doar pe acela de conducător al adevăratei Franţe, s-a arătat exasperant de intratabil de-a lungul războiului, reuşind adesea să-l scoată din minţi până şi pe binevoitorul Churchill şi să-l irite întruna pe mefientul Roosevelt.
Adevărata natură a relaţiilor dintre cei trei ar fi rămas cunoscută doar specialiştilor, dar Simon Berthon, autor de documentare de televiziune, a scos la iveală documente şi scrisori care arată că istoria celui de al Doilea Război Mondial a fost modelată de antipatiile, neîncrederea, cârcotelile şi ambiţiile uneori prea omeneşti ale celor trei mari aliaţi occidentali. Faptele, personajele şi documentele din această carte sunt cele ale unui tom de istorie, dar construcţia, intriga şi ritmul naraţiunii categoric sunt cele ale unui uluitor roman de război.

  Citeşte câteva pagini

Info
Simon Berthon
Detalii produs
Simon Berthon
Simon Berthon

SIMON BERTHON este jurnalist, scenarist şi producător independent de documentare TV. Lucrează în televiziune din 1973, trecând pe la BBC, ITV, 3BM Television (companie al cărei cofondator este).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.