Rapsodia romana

Rapsodia romana

Dominique Fernandez

Rapsodia romana

Humanitas, Alte Domenii / Colectia: Naţiuni/mentalităţi

Embed:

Ce mai poate spune lumii de astazi, aflata in epoca Internetului, o carte de calatorii prin Romania ? Enorm de multe lucruri, atunci cand privirea autorului nu aluneca grabita si indiferenta in cautarea unor confirmari facile pentru idei prestabilite; cand dorinta de a-i intelege pe oameni si istoria lor ii deschide inima, fara a-i anestezia spiritul critic; cand isi alege drept „ghizi“ personalitati precum Enescu, Panait Istrati, Eliade, lonesco sau Cioran, prin opera carora incearca sa-si aproprieze peisajul si oamenii.


Dar, mai presus de toate, o carte cum e Rapsodia romana a lui Dominique Fernandez ne vorbeste noua, romanilor, prezentandu-ne chipul pe care-l aratam lumii, cu luminile si umbrele lui. Depinde de noi daca ne vom recunoaste sau nu in el.
traducere de Adriana Gliga

Info
Dominique Fernandez
Detalii produs
Dominique Fernandez
Dominique Fernandez S-a nascut la Paris in 1929. Dupa absolvirea Scolii Normale Superioare, este numit profesor la Institutul francez de la Napoli. Doctorat in litere in 1968, cu teza Esecul lui Pavese. Debut literar in 1959, cu romanul L'Ecorce des pierres. Activitate publicistica sustinuta la Nouvel Observateur.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.