Rasfrangeri intr-un ochi de aur

Carson McCullers

Rasfrangeri intr-un ochi de aur

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Sunt momente cand dorinta cea mai fierbinte a unui om este sa iubeasca pe cineva si sunt momente cand emotiile si supararile trebuie sa se descatuseze in ura. In comunitatile inchise, cu reguli stricte, pulsiunile de necontrolat ale vietii se manifesta cu o putere inspaimantatoare.
Un fort militar din Sud, pe timp de pace, pare un loc unde nu se intampla nimic sau, mai bine zis, unde se intampla in fiecare zi acelasi lucru. Dar ritmul de ceasornic al vietii se deregleaza curand, ca intotdeauna cand intervin sentimentele.
Doi ofiteri si sotiile lor, un soldat si un servitor filipinez, isi traiesc dramele fara sa distinga intotdeauna intre ura si dragoste. Cei sase nu se aseamana decat prin faptul ca fiecare e in acelasi timp, dar in cu totul alt fel, foarte puternic si foarte vulnerabil.
Poate ca nu veti fi surprinsi atunci cand, la sfarsitul acestei povesti, vor rasuna doua focuri de arma.

Info
Carson McCullers
Detalii produs
Carson McCullers
Carson McCullers S-a nascut la 19 februarie 1917, in Columbus (Georgia), fiica a unui ceasornicar. A devenit scriitoare, marturiseste ea, datorita hazardului. Parintii o destinasera unei cariere de pianista, astfel incat in 1935 pleaca la New York sa se inscrie la Conservatorul Juilliard. Isi pierde insa portofelul cu banii destinati studiilor, ceea ce o obliga sa-si ia un serviciu.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.