Rasputin

Henri Troyat

Rasputin

Humanitas, Istorie, Literatură / Colectia: Roman istoric

Embed:

Nume cunoscut amatorilor de romane istorice de buna calitate, Henri Troyat a fost tradus la Humanitas in mai multe randuri. Noua sa carte e dedicata unui personaj parand sa incarneze insusi misterul sufletului rus, manat de contradictii si tinzand spre exces.


Povestea lui Rasputin nu si-a pierdut nici astazi fascinatia. Mujicul semianalfabet, nascut in a doua jumatate a secolului trecut intr-un sat din Siberia, ajunge la Sankt Petersburg, unde strange in jurul sau o curte de adoratoare din societatea aristocratica. Devine protejatul tarinei Aleksandra Feodorovna, convinsa ca rugaciunile lui ii vor salva fiul hemofilic si, o data cu el, intregul imperiu. In 1914, la izbucnirea razboiului, ura si comploturile impotriva „staretului“ impostor, banuit ca dirijeaza din umbra destinul Rusiei, culmineaza intr-un asasinat atroce, care va precipita prabusirea imperiului.
traducere de Ileana Busuioc

Info
Henri Troyat
Detalii produs
Henri Troyat
Henri Troyat Henry Troyat (Lev Tarasov), cunoscutul scriitor francez de origine rusa, s-a nascut la Moscova in 1911. Parintii sai fug de Revolutia din 1917, stabilindu-se in Franta. Troyat se distinge inca de la debutul sau literar, in 1935, cind i se decerneaza un premiu pentru cartea Faux Jour.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.