Rationalistii. Descartes, Spinoza, Leibniz

John Cottingham

Rationalistii. Descartes, Spinoza, Leibniz

Humanitas, Filozofie / Colectia: Maeştrii spiritului

Embed:

Volumul universitarului britanic nu aduna laolalta, cum s-ar putea crede, trei monografii. Autorul a preferat sa se concentreze asupra problemelor–cheie ale filozofiei rationaliste – metoda, substanta, materia si spiritul, libertatea si moralitatea –, scotand in evidenta completarile, distantarile si criticile aduse de sistemul lui Spinoza si al lui Leibniz perspectivei carteziene. In felul acesta, cartea devine un incitant dialog de idei intre principalii reprezentanti ai rationalismului, in care intervin „replicile“ lui Malebranche, Arnauld, Bacon, Locke, Berkeley sau Hume.
Cititorul are la dispozitie un adevarat manual, pe ale carui calitati – rigoare, claritate, buna structurare – se poate bizui.

Info
John Cottingham
Detalii produs
John Cottingham
John Cottingham Este profesor de filozofie la Universitatea din Reading (Anglia) si unul dintre editorii revistei internationale de filozofie analitica Ratio. Domeniile sale principale de cercetare sunt Descartes, rationalismul si filozofia morala (este, de altfel, un traducator asiduu al operei lui Descartes in engleza).

Carti:
Rationalism (1984)
Descartes (1986)

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.