Raul

Jan Guillou

Raul

Humanitas / Colectia: Raftul întâi

Embed:

Suedia in anii '50: adolescentul Erik incearca sa inteleaga mecanismele violentei, ale viciului, ale Raului. Si se descopera prins in cerc: intre violenta sistematica a tatalui vitreg (dezlantuita obsesiv pe acordurile din Chopin ale unei mame care refuza sa vada) si cea ierarhica, tentaculara, cu care se confrunta in viata de gimnaziu. Prima descoperire e ca violenta contamineaza; a doua – si cea mai importanta – e ca exista nuante, dar nu exista un „dincolo“ de bine si de rau. Erik inainteaza pe muchie de cutit. In final, la capatul unui lung proces de autodescoperire si reflectie, hotaraste ca Raul trebuie combatut. Si – pentru ca Guillou nu rateaza finalul – alege violenta.


Bestseller-ul lui Jan Guillou este o carte incomoda, care nu accepta rezolvari de budoar: pune intrebari vechi, dar da raspunsuri surprinzatoare. Si, nu in ultimul rand, controversate, intr-o proza care aminteste de Anthony Burgess sau Chuck Palahniuk.

traducere de Liliana Donose Samuelsson

Info
Jan Guillou
Detalii produs
Jan Guillou
Jan Guillou Jan Oscar Sverre Lucien Henri Guillou, jurnalist, romancier si dramaturg suedez, s-a nascut in 1944 la Sodertalje, oras aflat la sud de Stockholm. Mama era dintr-o familie instarita, iar tatal – fiul unui diplomat francez. Dupa studii de drept intrerupte, Guillou a intrat in jurnalistica.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.