Realitatea nu e ceea ce pare

Carlo Rovelli

Realitatea nu e ceea ce pare

Structura fundamentală a lucrurilor

Humanitas, ştiinţă / Colectia: Ştiinţă

Embed:
Pret: 29

Traducere de Vlad Russo

„Fizicianul care ne-a transformat perspectiva asupra universului.“ – Financial Times

Carlo Rovelli, unul dintre protagoniștii cercetărilor din gravitația cuantică, urmărește evoluția ideilor despre alcătuirea lumii, din Antichitate până la descoperirile și modelele teoretice cele mai recente, care ne modifică radical perspectiva asupra materiei, spațiului și timpului. Consecința punerii de acord a teoriei cuantice cu relativitatea generală este că spațiul și timpul nu sunt entități continue, divizibile la infinit, ci au o structură granulară.

„De-a lungul întregii mele cariere ştiinţifice, prietenii şi oamenii pur şi simplu curioşi mi-au cerut să le explic ce e cu cercetarea în domeniul gravitaţiei cuantice. Cum e posibil să studiezi noi modalităţi de a concepe spaţiul şi timpul? Mi s-a cerut de nenumărate ori să scriu o relatare pe înţelesul tuturor a acestor cercetări.“ – Carlo Rovelli

  Citește câteva pagini

Info
Carlo Rovelli
Detalii produs
Carlo Rovelli
Carlo Rovelli

CARLO ROVELLI s-a născut în 1956 la Verona şi, după ce a studiat fizica la Universitatea din Bologna, şi-a susţinut doctoratul la Universitatea din Padova, pentru a lucra apoi în Statele Unite şi în Franţa.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.