Reflectii de la Sils-Maria

Iso Camartin

Reflectii de la Sils-Maria

Humanitas, Eseistică / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Asezata pe platourile engandineze, in valea Innului, localitatea Sils-Maria a vazut nascandu-se, catre sfarsitul secolului trecut, cea de-a doua parte a faimoasei Asa grait-a Zarathustra a lui Nietzsche. In ciuda evidentei geologice, dupa care acoperisul lumii ar fi podisul Pamir, stepa inghetata a Asiei centrale, pentru autorul acestei carti Sils-Maria a devenit adevaratul acoperis al lumii – o optiune sustinuta prin forta trairilor personale.
Inspirat de aceste locuri, Iso Camartin, profesor la Universitatea din Zurich, dezvolta in paginile de fata o meditatie privitoare la rolul peisajului in creatia artistica. Declarandu-se regionalist, caci pentru el cultura se ancoreaza mai intai in ceea ce este proxim, chiar daca nu poate ignora globalul, Camartin pledeaza impotriva izolarii si formuleaza cateva probleme esentiale ale Europei de azi.
traducere de Magdalena Popescu

Info
Iso Camartin
Detalii produs
Iso Camartin
Iso Camartin Originar din Elvetia romanda (s-a nascut in 1944 la Chur/Graubunden), Iso Camartin a studiat filozofia si romanistica la Munchen, Bologna si Regensburg (1965–1968). Din 1969 a lucrat la universitatile din Bolgna, Lyon, Harvard, Fribourg, Zurich, Berlin, Los Angeles.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.