Regele Carol I al Romaniei

Paul Lindenberg

Regele Carol I al Romaniei

Humanitas / Colectia: Istorie

Embed:

Biografia lui Carol I degaja tot parfumul de epoca al unui text scris in urma cu un secol. Cartea lui Paul Lindenberg a aparut, pentru prima data, in limba germana, in anul 1906. Autorul, apropiat familiei regale si un fel de fiu spiritual al primului rege al romanilor, este in masura sa ne furnizeze despre viata regelui Carol amanunte care, si la un secol distanta, raman inedite. Aspecte din viata de familie, din copilaria si tineretea viitorului rege la curtea de la Sigmaringen, anii de scoala, calatoriile in Spania, Franta, Algeria ale viitorului monarh, toate acestea ne ofera o imagine foarte umana a personajului. Alaturi de el, descoperim figura viitoarei regine Elisabeta, poeta Carmen Sylva, protectoare a lui Mihai Eminescu.


Fara sa neglijeze istoricul sau politicul, cartea este in plus una impregnata de relatia personala a autorului cu familia regala, putand fi caracterizata drept o biografie sentimentala.
traducere de Ion Nastasia

Info
Paul Lindenberg
Detalii produs
Paul Lindenberg
Paul Lindenberg

PAUL LINDENBERG, scriitor şi jurnalist german, s-a născut la 11 noiembrie 1859 în Berlin, unde s-a şi stins din viaţă la 31 decembrie 1943. Şi-a început cariera jurnalistică în 1879, ca redactor la publicaţia Neuer Görlitzer Anzeiger.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.