Regii blestemati 2 – Regina sugrumata

Maurice Druon

Regii blestemati 2 – Regina sugrumata

Humanitas, Istorie, Literatură / Colectia: Roman istoric

Embed:

Dupa moartea lui Filip cel Frumos, insasi inima Frantei pare ca a incetat sa bata.


Interesele si ambitiile personale se reaprind, impartind oamenii in doua tabere: marii feudali stransi in jurul contelui de Valois, fratele regelui defunct, si burghezia birocratica al carei port-drapel e Marigny, sfetnicul fostului rege. Noul rege, Ludovic, meschin si lipsit de vointa, nu e nici pe departe omul puternic, in stare sa domine intrigile nascute din aceasta rivalitate.


In plus, de o moralitate indoielnica, Ludovic se lasa lesne influentat de contele de Valois, intrand in jocul uneltirilor si acceptand sa fie pusa la cale uciderea sotiei sale, Margareta de Burgundia.


Pe acest fundal, Carol de Valois profita de slabiciunea regelui pentru a-l inlatura pe Marigny, care avea in grija fortaretele Frantei, inclusiv cea in care e inchisa Margareta...
traducere de Sergiu Dan

Info
Maurice Druon
Detalii produs
Maurice Druon
Maurice Druon

Nascut la 23 aprilie 1918 la Paris, MAURICE DRUON este marcat de o solida ereditate literara, fiind stranepotul poetului Charles Cros si nepotul lui Joseph Kessel. Isi face studiile liceale la Liceul Michelet si cele superioare la Scoala de Stiinte Politice. Inca de la varsta de optsprezece ani publica in reviste si ziare literare.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.