Rosul usor e rozul iluzor (palindroman)

Şerban Foarţă

Rosul usor e rozul iluzor (palindroman)

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

O intalnire care opune doua generatii si un schimb de perspective intre valorile vechi, clasice, si modele noi (de pilda feminismul), care nu se transforma in conflict, ci in prietenie si ras. Domnul profesor de franceza Vasile Elisav si studentele la Litere Nora Aron si Carmen Carpen mai au un musafir, marele personaj al cartii: limbajul. Intr-un rol episodic, ca special guest star, autorul insusi. Discutiile savuroase fac parte din categoria utile dulci, amuza si instruiesc. Si totul sta sub semnul jocului.

Explicatia criticului: Palindromul este o forma speciala de anagrama; un cuvant sau mai multe care isi pastreaza forma si sensul indiferent daca le citesti de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga. Incercati cu Nora Aron, Vasile Elisav, Madam Adam si cu titlul cartii.

 

Info
Şerban Foarţă
Detalii produs
Şerban Foarţă
Şerban Foarţă

ŞERBAN FOARŢĂ (n. 1942, Drobeta-Turnu Severin) este unul dintre cei mai importanţi poeţi din România. Absolvă cursurile Facultăţii de Litere (Secţia română-germană) a Universităţii din Timişoara. Este membru al Uniunii Scriitorilor din 1970 şi al ASPRO din 2000. Trăieşte de peste patruzeci de ani la Timişoara, unde scrie, traduce, pictează şi cântă la pian.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.