Rumi si sufismul

Eva de Vitray-Meyerovitch

Rumi si sufismul

Humanitas, Religie / Colectia: Înţelepciune şi credinţă

Embed:

„Mare care sunt s-a inecat in propriile ei valuri; ciudata mare fara margini sunt“, spunea persanul Rumi pentru a incerca sa formuleze misterul contopirii cu ilimitatul divin.
Poet mistic si maestru spiritual din islamul secolului al XIII–lea, Rumi e intemeietorul ordinului sufit al dervisilor rotitori, iar dansul lor extatic (sama) e o cale de interiorizare a aceluiasi mister.
Eva de Vitray–Meyerovitch, specialist in literatura si spiritualitate sufita, vorbeste cu rigoare, intelegere si simplitate despre acest mare maestru contemplativ, despre comunitatea si linia spirituala intitiate de el, despre radiatia lui in epoca si in toate timpurile islamului, despre frumusetea, cateodata ametitoare, a poeziei sale.

Info
Eva de Vitray-Meyerovitch
Detalii produs
Eva de Vitray-Meyerovitch
Eva de Vitray-Meyerovitch S-a nascut in 1909, intr-o familie aristocratica franceza, unde a primit o sobra si austera educatie romano-catolica. A facut studii de drept si filozofie, dovedind de timpuriu o inclinatie aparte pentru religie, cu tot disconfortul pe care i-l provoca atmosfera de rigiditate dogmatica a mediului sau.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.