Rusia sub avalansa

Rusia sub avalansa

Aleksandr Soljeniţîn

Rusia sub avalansa

Humanitas, Eseistică / Colectia: Istorie

Embed:

Fidel rolului sau de marturisitor al relelor si tarelor rusesti, Soljenitin face bilantul starii de criza globala in care a intrat tara sa in ultimul deceniu al secolului si reflecteaza la posibilitatile de salvare.


Sunt discutate consecintele destramarii URSS, primii ani de democratie, reformele inepte ale guvernantilor, dezastrul economic al tarii, rolul oligarhiei financiar–industriale, coruptia, relatiile Rusiei cu Occidentul si Orientul, bolsevismul si poporul rus, evolutia caracterului rus de-a lungul istoriei, maladiile nationalismului, rolul si pozitia Bisericii Ortodoxe. Pagini compacte sunt consacrate razboiului din Cecenia si situatiei precare a rusilor ramasi in republicile desprinse din Uniunea Sovietica. Opiniile si solutiile lui Soljenitan, aceasta mare constiinta a epocii noastre, nu pot fi ignorate de nimeni – cu atat mai putin de noi, carora tarele postcomuniste ne sunt dureros de familiare.
traducere de Inna Cristea

Info
Aleksandr Soljeniţîn
Detalii produs
Aleksandr Soljeniţîn
Aleksandr Soljeniţîn

Romancier şi istoric rus, ALEXANDR SOLJENIŢÎN s-a născut pe 11 decembrie 1918 la Kislovodsk. A luptat în Al Doilea Război Mondial (1942-1945), fiind decorat. În 1945 a fost arestat pentru o scrisoare în care îl critica pe Stalin şi a petrecut opt ani în închisoare şi în lagăre de muncă forţată, apoi încă trei ani în exil.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.