Saruta mana pe care n-o poti musca

Edward Behr

Saruta mana pe care n-o poti musca

Humanitas, Istorie / Colectia: Procesul comunismului

Embed:

Dincolo de economia falimentara si de un renume de trista faima in intreaga Europa, regimul comunist din Romania a lasat in urma o lume guvernata inca, in buna parte, de mentalitatea Ceausescu: o mentalitate construita in jurul vechiului precept „Capul plecat sabia nu-l taie“ sau, in varianta mai dura a lui Edward Behr, „Saruta mana pe care n-o poti musca“.

Cartea de fata este primul document care a adus in atentia Occidentului, imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, povestea sotilor Ceausescu si mitul carierei lor politice, semnele decadentei si regimul de megalomanie si teroare, sfarsit in valul de violenta decembrist. Numerosi martori-cheie servesc drept ghizi prin coridoarele clandestine ale puterii, in care sistemul cumpararii constiintelor completa cu succes mecanismele politiei secrete si ale extinsei retele de informatori.
traducere de Doina Jela Despois si Brandusa Palade

Info
Edward Behr
Detalii produs
Edward Behr
Edward Behr

Nascut la Paris, a urmat scoala si universitatea in Franta si Marea Britanie. Corespondent Reuter la Paris din 1951, transmite reportaje despre razboiul din Algeria pentru revista Time-Life, apoi devine redactor la Saturday Evening Post.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.