Scrisori deschise si alte texte

Doina Cornea

Scrisori deschise si alte texte

Humanitas / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

In 1982, la Radio Europa Libera se citea scrisoarea unei profesoare din Cluj careia i se dezvaluia, din greseala, numele: Doina Cornea. Un nume care avea sa devina simbolul rezistentei anticomuniste romanesti din ultimul deceniu comunist.


In anii care au urmat, Doina Cornea a continuat sa ni se adreseze prin intermediul aceluiasi post de radio – cu pretul persecutiilor securitatii si al detentiei.


Citite astazi, textele ei clandestine din perioada 1982–1989 raman la fel de percutante, la fel de uluitoare – prin consecventa si curaj – ca altadata. Lor li se adauga, in acest volum, texte scrise dupa 22 decembrie 1989.


O carte din care cititorul poate in fine sa-si formeze o imagine globala asupra ideilor fundamentale si activitatii de opozanta politica a Doinei Cornea : informandu-se direct de la sursa; judecand in cunostinta de cauza.

Info
Doina Cornea
Detalii produs
Doina Cornea
Doina Cornea

DOINA-MARIA CORNEA s-a născut la Braşov în 30 mai 1929, ca fiică a Mariei şi a lui Iacob Cornea. Bunicii ei, atât pe linie maternă, cât şi paternă, erau ţărani români ardeleni.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.