Seismograme – Unde scurte II

Monica Lovinescu

Seismograme – Unde scurte II

Humanitas, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Memorii/Jurnale

Embed:

De ce publicarea in continuare a Undelor scurte? Nu neaparat pentru a gasi puncte de asemanare cu actualitatea, ci pentru a regasi unele cel putin din radacinile ei. Deoarece nu totdeauna suntem victime ale sortii vitrege sau ale strainilor. Uneori ne putem recunoaste drept propriile noastre victime. (...)
Nici de data aceasta totul n-a fost spus pana la capat. Capatul ar fi ajuns in dosarul fiecarui scriitor prea indraznet. Chiar atunci insa cand tactica impunea sa fie salvat un om, o pozitie, nici un rand nu pacatuieste – imi ingadui s-o sper – impotriva adevarului. Cel partial in orice caz. Pentru adevarul fara limite ceasul n-a sunat decat la 22 Decembrie 1989.


In aceste pagini ne aflam in anii '70. Neavand alta pretentie decat de a fixa unele repere pentru tinerea de minte, inca amenintata. Cand va lua sfarsit amnezia, si numai atunci, se va putea pune si punctul final.

Info
Monica Lovinescu
Detalii produs
Monica Lovinescu
Monica Lovinescu

MONICA LOVINESCU (19 nov. 1923–20 apr. 2008), jurnalistă şi critic literar, fiica lui E. Lovinescu şi a Ecaterinei Bălăcioiu-Lovinescu, este cea mai importantă voce feminină a exilului românesc.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.