Sfarsitul orelor

Christophe Dufosse

Sfarsitul orelor

Humanitas, Literatură / Colectia: Raftul întâi

Embed:

Un tanar profesor se sinucide chiar la liceu, in clasa unde preda, aruncandu-se pe fereastra. Pierre Hoffman, profesorul care-l inlocuieste, descopera treptat atmosfera acelei clase: elevii sunt bizar de disciplinati, aparent lipsiti de reactii si de personalitate. Sunt perfect sudati, ca si cum ar alcatui o singura persoana care degaja o ostilitate tacuta si difuza.


Intreg liceul, cu toata rutina traditionala a invatamantului, pare dominat de forta manipulatoare a acestei clase, iar Hoffman asista, paralizat, dar lucid, la o desfasurare cosmaresca de evenimente care scapa oricarui control. Sfarsitul orelor, primul roman al lui Christophe Dufosse, a constituit, in Franta, unul dintre evenimentele centrale ale anului editorial 2002, impresionand prin luciditatea observatiilor si prin tehnica narativa cu care autorul stie sa creeze tensiune. La cateva luni dupa aparitie, romanul a fost tradus in 12 limbi.
traducere de Ileana Busuioc

Info
Christophe Dufosse
Detalii produs
Christophe Dufosse
Christophe Dufosse S-a nascut in 1963 la Beauvais si este profesor de literatura la Colegiul „Joachim du Bellay“ din Montrichard. A debutat cu romanul Sfarsitul orelor (primul tiraj de 4000 de exemplare s-a epuizat intr-o saptamana), care s-a bucurat de o primire entuziasta din partea criticii, fiind considerat evenimentul toamnei literare 2002 si primind „Premiul primului roman“.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.