Shinsengumi. Ultima garda de samurai a shogunului

Romulus Hillsborough

Shinsengumi. Ultima garda de samurai a shogunului

Humanitas, Istorie, Literatură / Colectia: Nipponica

Embed:

Caderea shogunatului Tokugawa, care a condus Japonia timp de doua secole si jumatate (1603-1868), constituie cel mai important eveniment din istoria japoneza moderna. Revolutia -- Restauratia Meiji -- a inceput cu reactia violenta a samurailor fata de decizia din 1854 a shogunului de a deschide "barbarilor din vest" natiunea izolata de pana atunci. Samuraii au complotat pentru indepartarea shogunului, urmarind sa restaureze puterea imparatului. Sub lozinca "razbunarea cerului", i-au vanat cu incrancenare pe cei loiali shogunului. Catre sfarsitul anului 1862, hoarde de samurai renegati -- ronini -- au transformat strazile capitalei imperiale, Kyoto, intr-o mare de sange.
Administratia shogunului a creat un corp de elita, numit Shinsengumi ("Garda nou-alesilor"), insarcinat cu eliminarea roninilor si a altor dusmani. Cu o brutalitate fara limite, Shinsengumi a devenit cea mai inspaimantatoare forta de securitate a shogunului.
Sprijinindu-se pe o documentare minutioasa -- scrisori, memorii, interviuri si relatari ale martorilor oculari, Romulus Hillsborough reda o imagine provocatoare si palpitanta a acestei perioade fascinante din istoria Japoniei.
traducere de
Anca Focseneanu

Info
Romulus Hillsborough
Detalii produs
Romulus Hillsborough
Romulus Hillsborough

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.