Simbolurile biblice. Lexic teologic

Maurice Cocagnac

Simbolurile biblice. Lexic teologic

Humanitas / Colectia: Tratate/Referinţe

Embed:

Simbolul este, in Biblie, carnea limbajului. Domnul, care a creat lumea prin Cuvantul sau, face din toate lucrurile cuvinte, articuland astfel un mesaj adresat omului in intregul sau – inteligentei sale, avantului sau emotional, simtului sau estetic.


Simbolistica biblica nu este un sistem de formule codificate. Cuvantul Domnului nu e ferecat cu o cheie pe care ar pastra-o cu egoism initiatii unei religii pline de mistere. El este mai degraba ca samanta pe care semanatorul o arunca pe camp fara sa-i pese prea mult de rodnicia recoltei.


Lexicul de fata isi propune un lucru simplu, strain de vreo filozofie sau pedagogie anume: sa grupeze tematic simbolurile biblice pentru a le permite sa se explice reciproc, prin afinitate sau contrast. Temele s-au dovedit a fi surse de nesfarsite variatiuni. Grupurile de simboluri converg sau, dimpotriva, se despart, conferind textului biblic bine cunoscuta sa fascinatie.

traducere de Micaela Slavescu

Info
Maurice Cocagnac
Detalii produs
Maurice Cocagnac
Maurice Cocagnac Maurice Cocagnac (n. 1924) a urmat cursuri de arhitectura la Paris, apoi a intrat in Ordinul Dominican si studiat doi ani teologia la Roma. In 1954–1969 a fost director al revistei l'Art Sacre.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.